Sunday, 5 April 2015

TEST Your Knowledge

Test Your Knowledge by Answering this few Questions and check Your answer with The answer provided at the end of the questions.

ENGLISH LANGUAGE
Choose the expression or word which BEST COMPLETES each sentence
1. I am intent __________ continuing my course
A. on B. with C. as D. to E. at
2. _________ equations use letters to stand for numbers
A. Silmultenous B. Simultanous
C.Simultanous D. Simultaneous
From the options A to D, choose the expression that is OPPOSITE IN MEANING to the underlined
word(s).
3. Elemi‟s sagacity contrasted sharply with his friend‟s_____________
A. Timidity B. Wisdom C. Fluency D. Foolishness
4. Some people keep ferocious animals as pets.
A. Gentle B. Wild C. Fierce D. Domestic
From the options listed A D select the word that best CAPTURES THE MEANING of the italicized
part of the sentences
5. Every visitor to Calabar must visit where photographs and artifacts of early European colonial
presence in Nigeria are kept
A. Archives B. Ranch C. Market D. museum
From the options A to D, choose the expression that is NEAREST IN MEANING to the underlined
word
6. Ebire‟s generosity turned out to be her Achilles’ heel
A. Strong point B. Favourite habit C. Weak point D. Less popular virtue
Choose the expression or word which BEST COMPLETES each sentence
7. The giant hydro-electric project is among the ________ of colonial rule in Southern Africa
A. Inheritance B. Remnants C. Legacies D. Evidence
8. Ukpabio is proficient _______ tailoring
A. With B. In C. Of D. At
Choose the word or phrase that is OPPOSITE IN MEANING to the underlined
9. The demonstration was organized by hoodlums
A. Criminals B. Activists C. Thugs D. Soldiers
10. The plaintiff convinced the court that the murder was inadvertent
A. Brutal B. Wicked C. Careless D. Premeditated


For more Post UTME Past Questions Click here 

ANSWERS
ENGLISH
1. A
2. D
3. D
4. A
5. D
6. C
7. C
8. D
9. B
10. D

 Click here  to Get more Post UTME Past Questions today

2 comments:

  1. I got 7/11 ..... but the answer for question 11 is not there

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the observation. Its supposed to be just 10 questions. I will correct that now

      Delete

Popular Posts

Pages

Blog Archive

Contact Form

Name

Email *

Message *

Advertise Here

For Advert Placement contact the blog owner on 07030303660 and be sure that your product will be seen by hundreds of our viewers on a daily basis
Powered by Blogger.

Follow by Email

There was an error in this gadget